Hoe gaaf? Een trouwreportage in een dierentuin!

Op safari met het bruidspaar

Op 14 september 2018 gaven Sonja en Dennis elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van Emmen. Een prachtige en intieme ceremonie met familie en naaste vrienden. Strak blauwe lucht, stralend zonnetje en gezellig mensen. Wat wil je nog meer? Nou.. een trouwreportage in de dierentuin van Emmen, Wildlands.

Begin 2018 kreeg ik het bericht va Dennis en Sonja of ik op 14 september nog een gaatje had voor een bruiloft en een trouwreportage in de dierentuin. Als fotograaf zit je geregeld volgeboekt, maar op dit speciale verzoek ben ik gelijk in gegaan. Want hoe gaaf is het om gebruik te maken van alle elementen die een dierentuin te bieden heeft; denk aan een vlindertuin, veel groen en de dieren. Het is weer een uitdaging en vanaf dat moment ga je gelijk op zoek naar inspiratie.

Trouwfotografie blijft maatwerk, maar daarom des te leuker. Omdat ik spontane foto’s maken het leukste vind om te doen is een plek als een dierentuin de uitgesproken kans om meer van mijn kunsten als fotograaf te laten zien.

’s Ochtends kwam ik aan bij het huis van Sonja haar ouders, ze stond al helemaal klaar in haar prachtig trouwjurk en in de kamer hingen ballonnen gevuld met helium aan het plafond. Een hele rustig en stressvrije sfeer (ik heb wel eens anders meegemaakt). Sonja was nog rustig een broodje aan het eten en tegelijkertijd praatte we wat. Kortom; perfect begin!

Rond de middag kwam Dennis haar ophalen en in de versierde voortuin stond familie klaar om het bruidspaar te bekijken. Na een helemaal Oo’s en Aa’s ging het bruidspaar in een stoet naar het gemeentehuis. Ook hier was alles lekker rustig en kalm.

Tijdens de ceremonie liepen de kleintjes van de familie en vrienden een beetje rond in de ruimte en af en toe kwam en af en toe kwamen de rozijntjes je tegemoet tijdens het fotograferen. Zo leuk en het hoort er ook bij. Als fotograaf moet je zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt, zodat jij de mooiste plaatjes kan schieten van een de mooiste momenten van een leven. Dus ook de allerkleinste moeten lekker ongedwongen hun zelf kunnen zijn, inclusief rozijntjes.

Buiten stond de tortelduiven mevrouw te wachten, een mevrouw die duiven fokt voor dit soort speciale momenten. De duiven worden losgelaten door het bruidspaar en zij vliegen braaf weer terug naar hun thuis. Ongelooflijk, maar zo mooi! Ook een leuk begin voor het dierentuin-thema.

Het dierentuin van Emmen zit vlakbij het gemeentehuis dus het was een kwestie van een kleine wandeling om de locatie van de trouwreportage te komen. Met trouwjurk en al ging Sonja door de poortjes van de dierentuin, een erg leuk gezicht. Eenmaal binnen kon de safari beginnen.

Benieuwd naar de foto’s? Je vind ze hier:
https://byilse.com/bruiloftfotografie/

About the author

Leave a Reply